pl en es de
zaloguj się   |    zarejestruj się   |    mapa strony   |
 


Skype

+48 875683286
e-mail

 

RSS
Gościniec Drumlin

Przepisy kulinarne kuchni regionalnej, kresowej i nie tylko



kuchnia regionalna

Historia sękacza w jego obecnej postaci sięga zapewne średniowiecza. Obecnie tradycja pieczenia sękacza zachowała się w różnych miejscach w Niemczech(Niemcy środkowe, w zasadzie strefa gór Harzu oraz Saksonia -Anhalt), Szwajcarii, we Francji, Rumunii, na Węgrzech, na Litwie, w Szwecji, we wschodniej Polsce i na Kaszubach. Sękacz stał się również jednym z ulubionych ciast w Japonii.

Kuchnia regionalna więcej >>


 

kuchnia litewska

Historia sękacza w jego obecnej postaci sięga zapewne średniowiecza. Obecnie tradycja pieczenia sękacza zachowała się w różnych miejscach w Niemczech(Niemcy środkowe, w zasadzie strefa gór Harzu oraz Saksonia -Anhalt), Szwajcarii, we Francji, Rumunii, na Węgrzech, na Litwie, w Szwecji, we wschodniej Polsce i na Kaszubach. Sękacz stał się również jednym z ulubionych ciast w Japonii.

Kuchnia litewska więcej >>


  

Na wesoło, z przymrużeniem oka o historii potraw z różnych stron świata w różnych okresach dziejów ludzkości ze szczególnym naciskiem na obszar dawnej Rzeczpospolitej, gdzie królowała kuchnia magnacka na dworach możnowładców i ta skromniejsza - szlachty zaściankowej oraz najzwyklejsza spod strzechy. Wielokulturowość tych terenów zaowocowała również bogactwem potraw  kuchni orientalnej od Kaukazu po Karelię.
Gawędy kulinarne więcej >>


 

Strona główna
WWW.Augustyn